Sunday, August 26, 2012


hello mellow marshmellow, dah lama tak bersua muka..ok! tak nak cite panjang..aku nak perkenalkan korang dengan satu drama terbaru korea yang ditayangkan di channel SBS..hehe SBS yang siaran utama running man tu, memang dah ramai orang tersangkut dengan running man atau RM ni.. sampaikan abang aku yang tak minat langsung korea tu dah tau banyak pada aku tentang dunia KPOP .. mane tak terkejutnya aku..itulah penangan RM yang dah selalu meniti di bibir rakyat Malaysia tak kira lapisan umur dan bangsa ni..

ooppss!! jauhnya dah menyimpang ...kembali semula ke pangkal jalan , drama tu bertajuk ~~ TO THE BEAUTIFUL YOU ~~ or FOR YOU IN FULL BLOSSOM..haa, tajuk dah nampak menarik kan, sebenarnya drama ni HANA KIMI versi KOREA..nak nampak menarik ubah la tajuk kan..






tengok pelakon pon dah sakit darah tinggi nak tengok kan.. cast utama dalam drama ni tak lain tak bukan ..oppa aku~~ hehe perasan tak... CHOI MINHO..ala rapper group idol SHINEE.. heroin pulak SULLI f(x)..yang glamour dengan lagu baru ELECTRIC SHOCK..nak tengok search jer kat enjin carian YOUTUBE ye..sekarang ni klip video di hujung jari anda jer..hehe

kalau nak info lebih lanjut tentang drama ni ..klik link ni http://en.wikipedia.org/wiki/To_The_Beautiful_You

antara scene menarik dalam drama ni.. aku kongsi sikit ..




bile free..boleh la merajinkan diri ke link-link di bawah untuk tengok drama-drama asia yang korang suke tak kisahla jepun ke korea ke taiwan..haha..macam promo carta A-POP @ ERA dah..
http://www.mysoju.com/
http://www.dramacrazy.net/
http://www.epdrama.com/



Monday, August 06, 2012

Dejavu d' Summer


HELLO MELLO MARSHMELLOW!! yang penting tagline tak boley tinggal..ape khabar my fellows??? macammane puase u guys?? hrapnye dberkati-NYA..okey...this is  my last post sblom pulang to' home sweet home'..hehe, ikhlas ke aku ni??..tapi sekarang aku nak bawa korang ke satu drama yg aku rase kbanyakan org tau la..mybe ade yg tak tau ... first of all, tgok promo poster ni..

Inilah promo poster
DEJAVU DI KINABALU..
Perasan tak?? inilah drama yg dtayangkan dalam slot akasia, tak silap aku bulan lepas...drama ni dbintangi tiz zakyah( ala yang comel, cntik ni), akashah dan nazim othman(haha, yg ni mmg digilai my friend, shimmery shinee)hehe....sbenarnye, aku tak sempat pon nak tengok sgat tapi bile aku tengok running man( cite kjar2 kgilaan org melayu dri ngare KPOP)..adelah sorang guest minggu tu, Son Ye Jin..aku pon nak ambik tau la psal diri die sikit2,cari punye cari..punye cari,,hah!kau ..jumpe satu drama (SUMMER SCENT) , aku tak penah tengok (yelah, zaman kcik2 dulu tak berkecimpung lagi dlam kpop2 ni)..mlas nak pnjang cite tgok promo poster ni...

wah, hero Song Seung Heon lah!! omo!!! my princess mariiii 
nak bace sinopsiss...mari sini!hehehe...

Yoo Min-Woo's (Song Seung-heon) first love was Seo Eun-Hye (Shin Ae). However, Eun-Hye gets into a car accident and dies. Without Yoo Min-Woo's knowledge, her parents decide to donate her organs. Shim Hye-Weon, (Son Ye-jin) has suffered from a fatal heart disease ever since childhood. Miraculously, she finds that she will be obtaining a heart from a donor, the deceased Seo Eun-Hye.
Suffering from the pain of losing Eun-Hye in an accident, Min-Woo goes to Italy to study, with the memories of Eun-Hye still lingering in his heart. When he returns to Korea, fate takes a turn and brings Hye-Weon and Min-Woo together. When the two first meet at the airport, Hye-Weon's heart (Eun-Hye's heart), oddly beats faster when she is around Min-Woo.
Park Jeong-Jae (Ryu Jin) is Hye-Weon's fiancee. Jeong-Jae's sister, Park Jeong-Ah (Han Ji Hye) meets Min-Woo in Italy and falls for him. Hye-Weon doesn't know why or what she feels when she's with Min-Woo. Min-Woo feels guilt towards Eun-Hye, because his feeling of love are stirred once again as he keeps being around Hye-Weon.
Through coincidence, Min-Woo ends up being hired as the Art Director for Jeong-Jae's project "Summer Scent" and Hye-Weon as their florist. Hiding their prior encounter in the forest, they awkwardly greet each other as if they'd never met. During the project, their fondness deepens, and Min-Woo begins to 'recognise' similarities between Eun-Hye and Hye-Weon. Hye-Weon, on the other hand, believes it to be fate that her heart beats faster whenever Min-Woo is near. Their fondness for each other soon triggers Jeong-Ah's and shortly thereafter, Jeong-Jae's suspicions. Jeong-Jae, however, chooses to turn a blind eye as he deeply loves Hye-Weon. It is then Hye-Weon's turn to be confused as to whether her feelings for Min-Woo are true, and as a result, decides to leave Min-Woo, trying to cover up her feelings of guilt towards Jeong-Jae and Jeong-Ah. She returns to Jeong-Jae's side. nak info lagi.....sini..http://en.wikipedia.org/wiki/Summer_Scent

perasan tak..same jek ngan cite dejavu tu tpi intro die pnutup untuk summer scent ..yang lain tu mmg copy paste..hehe..aku tak kisah pon..cume teruje?? bile dah dpat info yg menarik ni..mnarik sgat ke?? boleh la..hehe
song seung heon

aqasha

son ye jin

tiz zakyah

ryujin

nazim othman
ehh...kalau mcam ni..nampak mcam pelakon malaysia lagi menarik lah..hah! tgok tiz tu lagi cantik pde son ye jin..betul kan???, jadi sebenarnye malaysia pon mempunyai artis yang boleh dipromosikan di peringkat antarabngse you all! hehe...mcam jugak atlet2 kite, mesti ramai sedih kan chong wei tak dapat nak penuhi impian sbgai 'OLIMPIC'S GOLD MEDALIST' tapi takpe beliau dah lakukan yang terbaik' devavavoom okkkkkayyyyy!!' Tahniah!
nak promo sikit bgi sape yg tlepas cite dejavu @ kinabalu ni dtanglah ke

hah..tv3..boley lah ambik saye jadi warge anda ye! dah promo ni..heehe













linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...