Monday, December 19, 2011

dapatkan timeline sekarang..


timeline??? ape itu timeline...inilah aplikasi tbaru di facebook ...lbih kurang wjah bru fb la tpi nmpak smart dan teratur...ak tau pon mlalui cik bunga..hehe..kamsahamnida!!terime kasih!!


macammane nak buat..ak rase semue org pndai..hehe..kite kn xcellent dlam arus tknologi ni..
1.pegi kat wall sape2 yg da buat cntohnye http://www.facebook.com/profile.php?id=100001525340604
2.nanti cari2 at ats gmbar yg bsar kt blakang..tu sbnarnye' cover picture'..tekan
  LEARN MORE
3.lpas tu tekan  GET YOUR TIMELINE
4.da kuar agak2 pelik mcam wall bwajah baru tu ade kotak2 .yela tu!...da siap hias semue/ boley la tekan       
   PUBLISH ok!!
    
ok,,itu je la..silalah cube ok!!!

Sunday, December 11, 2011

tunas manja terbakar!!









huh!! dramatik giler... tnas mnje ni tbakar dlam pkol 4.oo phi la..ak pon xtau time sbnornye..tkejot ak pgi tdi ttibe dgar mk ak ckap tnas mnje tbakor..ak ingat mimpi...ak bukak je mate..tetibe' ida, jiha tunas manje terbakor!" ak pon tanye ye ke??? "ye, mak teh msej ni" ...mule2 ingat tnas mnje jek rupenye habis sderet dgan sakan-2 skali..huh!! da la bnyak giler kdai bru buke..bpokla rugi nye..tidak terkire...


dlam kol 9.00 pgi tdi, mk ayah ak lalu kat situ..bombe da rmai balik..mse tu, rmai polis lak nk siasat.. smpaikan nk pdamkan ni..rasenye bombe tmeloh pon dtg..hebat x hebat!! yg boley slamatkan pon..nmpakne mcam rak tin minuman jek..yg lain xtau la..ok la tu jek..bubye!!

Saturday, December 10, 2011

ori ke tidak??








hai...rase mcam da lame x update..hihi..ok2, skrang ni nk tunaikan pmintaa sorang lgi mmber ak.. cik syaf..hehe.. tpi korang yg ak jmpot atau tjumpe blog ni pon djempot bace..tu pon klau nak la...klau xnak, suke ati korang la..hehe..kkadang ak rase blog ak ni da mcam blog kpop lak.. sbnarnye xpon tpi buat mse skrang, xdek modal nk bcerite psal mnde lain..ori ke x?? ape ni sjenis mkanan, minuman atau kaum..hihi..xdela.. ari ni ak nk cite psal pmbedahan plastik..


PERHATIAN!!!ape yg ak tulis ni..semuenye dri sumber2 di internet bkan dcipte oleh ak!! kmungkinan fkta ini betul @ salah..ak pon xtau..hehe


ok..kalau korang nak tau korea ..mmg tkenal dgan pmbedahan plastik ni.. boleh ibaratkan umpame tukar gaye rmbot ngan tukar fesyen baju jek..ha...hebat x??..lgipon kat sane mmg rmai doktor pkar bdah plastik...hehe.. skrang ni mmg da ramai artis yg mngaku diorg buat bdah plastik tpi ade jugak x ngaku..hehe


                                                      ss501



                                                                       park min young
pelakon cite sungkyunkwan scandal dan glory jane....
SNSD





psal snsd ni ak x sure la..sbab ade org ckap diorg x buat pon ..tpi rmai ckap mmg buat..kalau xbuat pon seohyun dan yoona..tu la org ckap kalau da cntik mmg rmai org minat smpaikan x kisah da die tu cntik asli ke cntik plastik..hehe

UEE..after school

nie...xtaula pulak..sape ni...



rmai lagi sbnarnye....mcam yoon eun hye,bOA,..korang kalau nak tau lbih bnyak..rajin2 kan la jari anda mnekan ppan kekunci di laptop..heehe..ak pon da letih sbab rmai sgat..







                     
                                                   

                                                           
                                 



                                                           

Monday, December 05, 2011

kisah silam Super Junior imnida!!

pra- debut suju..

2001....mule2 sm ade buat audition pertame di luar korea kat beijing,china...lebih 3000 org msok..tpi dlam rmai2 yg msok, hangeng telah dpilih...pde tahun ni gak.. yesung dpilih dgan bntuan seoul casting system.. sungmin dan donghae pulak mnjadi trainee stelah mnang ptandingan Best Outward Appearance.. ptandingan ni d'anjurkan oleh sm ..


2002...heechul,ki bum dan kangin direkrut kat los angeles...


2003...siwon direkrut di depan skolah tingginye mse tu umor die 16 thun...


2004..ryeowook dpilih lpas mnang the Chin Chin Youth Festival singing cmpetition..shindong pon tpilih jugak pde thun ni..


2005...kyuhyun pulak diambik lpas mnang tmpat ke-3 dlam Chin Chin Youth Festival singing competiton..


2006..henry tpilih mase S.M. Entertainment Global Auditions di Toronto, Ontario.. zhoumi pulak direkrut lpas mnang hdiah utame online SM UCC Star Audition...


  x lame slpas TVXQ debut mase 2003,cerite psal akn wjudnye satu lgi boy band oleh sm bnyak dgembar- gemburkan..2005, tuan sm ni cnfirmkan mmg akan ade boyband tu..asalnye bkan super junior tapi The Gateway to Stardom of Asia..lpas tu, die ckap ahli2 boyband ni dpilih atas keistimewaan msing2 mcam blakon, mgacare, dj radio dan model...ttibe, mncol pulak nme baru untok boyband ni O.V.E.R... Obey the Voice for Each Rhythm..tpi bile dbincgkan smule..sm letak la name diorg ni sbgai Junior...Lpas diorg buat showcase, org rmai beri name Super Junior sbab diorg ni masing2 ade bkat yg tsendiri..akhirnye, mncol lah name yg sbnar Super Junior 05..the first generation of Super Junior,,nak tau sbab ap first generation sbab ikutkan sm nk tukar ahli bile umor da mningkat naik spaye ahli super junior sntiase junior..tpi skrang xtau la diorg ikot konsep tu jugak ke??
Super Junior 05 buat pre-debut kat Mnet ..trikhnye september 11, 2005...


lebih kurang mcam tu la..sejarahnye super junior ni..ok,, skrang ak nk ltak gmbar lak...ikotkan ak nk cite semue psal suju ni..tpi letih la pulak..yela kalau nak cite nti pnjg sgat sbab diorg byak sub group mcam KRY, T, M, HAPPY..haa..tgok tu da bnyak da pcahan die..xpela ak stop kat sini je ..ok!! anyong!!

donghae....ak pling minat yg ni la..sbab.. mke die pleasure sgat...hehe

ni pulak wallpaper tbaru suju untok ....'bwara mr.simple, simple,simple,simple....

siwon...jdi model untok SPAO.. tmpat beli-belah high standard kat korea..

kyuhyun..pling mude dlam suju...ye!! kyuhyun bukan hyun bin laa... haaha, mmg rmai idol laki pkai bju secret garden ni.....

lee teuk...dgarnye, ahli suju kgmaran org mlaysia..lee teuk..hihi..  as a leader....

ryeowook..ak suke sgat suare die best..lgi2 nyanyi lgu ballad untok ost spy myeongwol.. best!!



     


Friday, December 02, 2011

dari tamparuli ke seoul...

nak tau sape nie??? nanti ak kenalkan..
Pada mulanya dia menghantar videonya melalui email sebagai tiket ‘mencuba nasib’ kemudian dia telah dipanggil untuk ujibakat di Seoul, dengan tajaan penuh tambang kapal terbang dan hotel untuk penginapan sepanjang ujibakat seterusnya.
Ternyata, percubaan Didi Moo tidak sia-sia setelah dia berjaya di pusingan kelayakan pertama. Didi bukan sahaja membawa nama Malaysia ke industri nyanyian antarabangsa, tetapi juga membawa nama Sabah ke negara yang terkenal dengan muzik K-Pop itu.
Video Didi Moo ketika ujibakat di Korea kini boleh didapati di dalam Youtube, dan kini telah mendapat perhatian beberapa individu di Facebook kerana mereka bangga dengan penampilan Didi Moo memakai baju tradisi Dusun ketika audition tersebut.
Part paling best dalam video tersebut apabila dia disuruh menari Sumazau di hadapan 3 orang pengadil. Dan ya, tentunya dengan suara Didi Moo yang sememangnya unik dan serak-serak basah tu, dia berjaya ke pusingan seterusnya.
Didi Moo yang ditemani oleh kakak sulungnya ketika itu pulang ke Sabah dengan senyuman dan harapan yang lebih besar menanti ujibakat seterusnya.
Namun, ada tugas yang lebih besar, di mana Didi Moo telah mendaftar di UMS dalam bidang muzik. Dalam masa yang sama, menteri pelancongan, kebudayaan dan alam sekitar Datuk Masidi Manjun telah tertarik dengan usaha Didi Moo yang mengikuti pertandingan nyanyian bertaraf antarabangsa dan membawa nama Sabah ke Korea, salah satu negara yang menyumbang kepada industri pelancongan negeri ini.
Didi Moo menerima sumbangan berupa wang daripada kementerian. Walaupun jumlahnya tidaklah seberapa, namun cukuplah untuk anak gadis berumur 20 tahun tersebut membuat persiapan sebelum ke audition seterusnya.
Pada 25 September, Didi Moo terbang ke Korea buat kali ke-dua tanpa ditemani oleh sesiapa.
Pada mulanya, Didi Moo kata emaknya akan menemani tetapi oleh kerana kekangan kerja, maka Didi Moo membawa bakat dan hasratnya ke Korea seorang diri. Dia mengucapkan terima kasih kepada Datuk Masidi kerana telah memaklumkan pejabat Lembaga Pelancongan Sabah di Korea untuk membantu apa yang perlu, termasuk menjemput Didi Moo di airport. At least, adalah tempat mengadu kan.. Hehehehe.
Setelah menghadap pengadil untuk kali ke dua, ternyata nasib Didi Moo tidak berterusan setelah dia tidak dipilih untuk ke peringkat seterusnya.
Ketika pertemuan dengan Didi Moo selepas dia pulang dari ujibakat ke dua, Didi Moo menceritakan kenapa dia tidak terpilih “Diorang cakap sebutan Korea saya nda betul. Itu merupakan penyebab mengapa saya tidak terpilih” katanya.
Namun melihat dengan jelas riak muka Didi Moo yang puas dan gembira dengan pencapaiannya. Syabas Didi Moo kerana sampai ke tahap tersebut.
Didi Moo merupakan salah seorang ahli kumpulan vokal Jade Sister di mana dia selalu menyanyi bersama tiga lagi adik beradiknya. MBC Star Audition Season 2 di Korea tersebut merupakan pengalamannya yang pertama menyanyi tanpa dua orang kakak dan seorang adiknya.
Kini, Didi Moo sedang meneruskan pelajarannya di UMS dalam bidang muzik. Dia akan terus menyanyi dan mungkin akan mengikuti uji bakat lagi, tapi kali ini dia mahu bersama Jade Sister.


saksikanlah video ni...!! best jugak suare die!! tpi ni audition untok psingan 1.. die bwak 2 lgu.. 'hot chocolate' , lgu yg dpetik dri album 'jade sister' dan 'bubble pop' nyanyian  hyun a tpi dlam versinye sndiri..nmpaknye, didi dah bktikan yg ade rkyat mlaysia bbakat!! hehe

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...