Saturday, October 29, 2011

kisah cinta ??? korea dan malaysia???

kalau ssape mule2 bce post ak nie..mmg akan ckap yg aku nie prasan lebih..sbab mgkin korang ingat aku akan buat cite tntg kisah cinte aku ngan org korea satu hari nti..hihi,,, aminnnn.....mane la tau rezeki aku... dpt smbung blajar kat korea dan tros dpat pakwe kat sane..haha.. angan2 kak jenin....hihi.. tpi skrang ape yg ak nk cite.. satu love story yg xpenah dan jrg2 blaku dlam satu abad nie tau.. yela pcintaan antare gadis melayu dn jejake korea.. ingat x dlam lgu yg osman hamzah nyanyi 'sape bilang gadis melayu x menawan' hihi....mmg betol tu.. ak setuju!sape yg suke tgok info kat channel kbs world mmg pnah tnampak rncgan'chitchat with beautiful ladies or misuda'...hehe...ak letak cket die pnye gambar...


sophia suraya ridza abduh... time kbs talk show misuda
sbenarnye sophia da sertai talk show ni 2 tahun... dan tahun akhir die d korea pde 2009... die blajar kat sane 5 tahun stgah dlam bdang engineering rsenye.....ceritenye mcam nie...adela satu lelaki korea ni die pminat setie program nie.. die sntiase tgok program nie.. tpi biasela ade jgak epsod sophia nie xde sbab blajar kan jdi mse tu lelaki ni x tgok program tu bile sophia xde..huh! mmg pminat si sophia nie btul kan..

nie la jang dong ock.. lelaki yg minat sophia  tu...
x jelas sgat la nti ak ltak video... die dtg dgan 'gentle'nye untuk mlamar sophia..pde mlenye x sape mnyangke bhawe org yg dsukainye sophia..ye la sophia nie org islam...x seksi.. x same bdaye dgan die..rupenye dong ock x kisah sebab mmg die da jtoh hati kat sophia pndg pertame die nmpak sophia dlam rncgan tu...
tgok video ni dan rsekan betape seronoknye kalau jdi sophia..ommo!!
yg pling best psal kisah cinte sophia dan dong ock nie..endingnye la.. diorg keluar dting mse salji pulak tu.. best!!dan ape yg pnting mmg sophia da ckap tros trg die sbgai muslim mmg x boley minum alkohol.. dan dong ock terime krane yg pling pnting die mmg da tgkap cintan ngan sophia nie..hihi.. wah!!! bestnye... rsenye hbungan diorg msih kekal lgi..tpi xtau la skrang sbab nie pon da 2 thun blalu.. tpi ak hrap still on lgi la.. ya allah!! bestnye kalau satu ari nti ak pon dpat pluang mcm sophia nie!!!! best!
peace!

gambar diorg mase first date... wah!! romantiknye!!
kebanyakan panel untok misuda nie akan tros tinggal kat korea..keje la kat sane.. jdi pelakon ke model.. tpi tabik la kat sophia sbab die balik jugak ke mlaysia wlaupun mmg die da jdi selebriti kat korea... wah!! sbab ade wrtawan temu rmah sophia dan sophia ckap die akan balik jugak ke mlaysia sbab sophia syang kat mlaysia wlaupun sedih untok tinggalkn korea..mmgla bnyak kngan mnis kat sane..yg pnting sophia nie mmg fasih ckap korea..kene contohi ni!! smpai sini jela..post aku...hihi..selamat tinggal!!


Tuesday, October 25, 2011

airport fashion!!

gambar.. t-ara.. pembuke entri..hihi


so..skarang ak akan buat entri psal airport fesyen artis korea... mmg la ak ni semuenye artis korea wlaupon ak x bape sihat sgat skang nie..bru2 nie artis bwah label SMent ade buat knsert kat NY city.. diorang nie kalo nk kluar ngare dri airport tu dah bgaye tau.. tgok nie...


snsd... tapi ak xtau la airport fesyen time bile nie tpi dlam thun nie la...
nie baru snsd.. blom tgok t-ara, 4 minute... tpi ak rase yg pling latest snsd la...yg lain pon vogue gak... 
jiyeon mmg sntiase la... vogue!
emm.. konklusinye..diorg mmg tbaik la kalau fesyen2 nie.. bkan airport fesyen jek semue fesysn la..hihi.. okla nk tutup entri dgan assalamualaikum kpd semue pmbace post nie tmasok diri aku..haha.. sbab ak jek yg bace kot!!haha





Saturday, October 22, 2011

nak tau x care2 nk letak graphic dlam blog??

banyak care nak ltak graphic dlam blog... boley pegi dekat pyzam.blogspot.com atau mycutegraphics.com... dalam 2 blog nie.. mcam jnis graphic ade cntohnye....
nie untuk tema heart...



kalau yang jenis lain pon ade jugak... antarenye.....
ini tema cute untuk animal...
nie tema untuk girly girl
emm...banyak lgi la.. kalau nk explore.. boley la pegi kat blog adress yg ak bgi tdi...
mule2.. pilih graphic yg korang suke and tekan 'get code'... 'copy' code ... pastu, msok kat page element kt dashboard korang.. tekan ' add gadget'.. lepas tu tekan 'edit html' .. paste kan code tdi tu!!! 
good luck!!!




Saturday, October 15, 2011

a crazy little thing about love!!

skarang nie ak nak buat entri pasal drama thai nie... best!! rugi kalau x tgok.. ak introduce plakon drama nie dulu yg mmg cute miut..hihi
heroinnye... baifern.. cantikkan???

nie mario maurer.. hero cite nie.. comel x???
drama nie skrang da popular kat china, filipina dan vietnam .... australia dan u.s.... mgisahkan tntg khun nam ... heroin ,, bayfern... yg dah jatuh cinte kat shone@mario.. mse mule masok m1... xtaula pulak kalo kat mlaysia.. ape.. mgkin tngkatan...shone nie 3 tahun tue pde nam... mule2.. nam nie seorang gdis yg x cantik dan x pndai bgaye lgsong.. tpi dsebabkan cintenye kpde shone, die mule bercite-cite untuk jdi cantik, pandai dan aktif dlam plbgai aktiviti di sekolah... slame 3 tahun, akhirnye, nam berubah mnjadi eorg yg cntik dan trkenal di sekolah.. tapi msih xdpat nk twan hati shone...konflik tjadi apbile kwan shone yg bru bpindah ke thailand, mule mnyukai nam...nk pndekkan cerite.. nam jdila awek top(kawan shone) tpi nam xpenah mnyimpan ape2 prasaan thdap shone.. nam trime hnye untuk tidak mnyakitkan hati mane2 pihak...akhirnye.. nam mmbranikan diri untuk mngatekan prasaan sbnarnye thadap shone.. tpi pde mase tu sbnarnye shone da ade awek.. bru sminggu... x lame lpas tu.. nam smbong blajar ke us krane ayhnye mnetap dsane.. selepas 9 thun, nam mnjadi preke fesyen tkenal di us dan balik ke thailand dgan rmai org mngenalinye... shone pule mnjadi pro-fotografer slepas tidak lgi mnjadi pmain bola sepak.. mreke ditemukan dlam satu rncngan temubual... mse tu.. nam tnye shone" awak da kawin ke?" dan shone jwab........."saya..........tunggu seorang yg bru balik dri us"... happy ending~~~ rasenye cerite nie akan ade smbungannye lgi...!!!

Sunday, October 02, 2011

style tudung zaman kini!!

hana tajima.. skali dgar mcam org jepun la pulak kan...
tpi sbnarnye nie la orgnye hana tajima..dgar cite bru smpai ke malaysia.. xtau la btol ke x.. kalo betol la mklumat ak dpat nie.. mmg baru2 nie hana tajima ade buat photoshoot dgan yunalis zarai.. (yuna)..emm..mnarik jugak style tudung nie.. tpi nak pkai seganla pulak.. tkot x ssuai dgan mke..tgok org lain pkai cntik jek.. sbab tu la mlam nie ak tergerak hati nk buat entri psal fesyn tudung hana tajima yg mule popular pde saat ini...mnariknye fesyen nie agak bbeza pd yg sblom2 nie.. kalo dulu 
shawl ala blaja kat luar ngare pon  ade... hihi
nie shawlnye style..tpi mcam2 lgi ade
ape yang penting skrang nie.. mmg style tdung blambak-lambak.. nk dgan xnak jek pkai tdung kan... tpi kalo boley try r pkai tudung yg still mnutup aurat.. kalo boley jgan singkat sgat..hihi..mcm ustazah yg mngajar dlam kelas pulak.. untuk pringatan kite bsame..hihi... papepon ak rse bsyukor sgat bile diyana amir dah btudung.. so sweet!!! x janggal lgsong die pkai tudong... alhamdulillah.. ALLAH dah bukakkn pintu hati die...


                                                             
nie pulak semue trendy 2011 punye anak scarf... jom kite semue cube ok!!! mnarik sgat2... kawan2 jom g shopping!!! haha.. papepon tahun 2011 mmg sarat dgan keluaran style tudung yg latest, fabulous and trendy.. selamat mncuba!!!

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...