Monday, December 19, 2011

dapatkan timeline sekarang..


timeline??? ape itu timeline...inilah aplikasi tbaru di facebook ...lbih kurang wjah bru fb la tpi nmpak smart dan teratur...ak tau pon mlalui cik bunga..hehe..kamsahamnida!!terime kasih!!


macammane nak buat..ak rase semue org pndai..hehe..kite kn xcellent dlam arus tknologi ni..
1.pegi kat wall sape2 yg da buat cntohnye http://www.facebook.com/profile.php?id=100001525340604
2.nanti cari2 at ats gmbar yg bsar kt blakang..tu sbnarnye' cover picture'..tekan
  LEARN MORE
3.lpas tu tekan  GET YOUR TIMELINE
4.da kuar agak2 pelik mcam wall bwajah baru tu ade kotak2 .yela tu!...da siap hias semue/ boley la tekan       
   PUBLISH ok!!
    
ok,,itu je la..silalah cube ok!!!

Sunday, December 11, 2011

tunas manja terbakar!!









huh!! dramatik giler... tnas mnje ni tbakar dlam pkol 4.oo phi la..ak pon xtau time sbnornye..tkejot ak pgi tdi ttibe dgar mk ak ckap tnas mnje tbakor..ak ingat mimpi...ak bukak je mate..tetibe' ida, jiha tunas manje terbakor!" ak pon tanye ye ke??? "ye, mak teh msej ni" ...mule2 ingat tnas mnje jek rupenye habis sderet dgan sakan-2 skali..huh!! da la bnyak giler kdai bru buke..bpokla rugi nye..tidak terkire...


dlam kol 9.00 pgi tdi, mk ayah ak lalu kat situ..bombe da rmai balik..mse tu, rmai polis lak nk siasat.. smpaikan nk pdamkan ni..rasenye bombe tmeloh pon dtg..hebat x hebat!! yg boley slamatkan pon..nmpakne mcam rak tin minuman jek..yg lain xtau la..ok la tu jek..bubye!!

Saturday, December 10, 2011

ori ke tidak??








hai...rase mcam da lame x update..hihi..ok2, skrang ni nk tunaikan pmintaa sorang lgi mmber ak.. cik syaf..hehe.. tpi korang yg ak jmpot atau tjumpe blog ni pon djempot bace..tu pon klau nak la...klau xnak, suke ati korang la..hehe..kkadang ak rase blog ak ni da mcam blog kpop lak.. sbnarnye xpon tpi buat mse skrang, xdek modal nk bcerite psal mnde lain..ori ke x?? ape ni sjenis mkanan, minuman atau kaum..hihi..xdela.. ari ni ak nk cite psal pmbedahan plastik..


PERHATIAN!!!ape yg ak tulis ni..semuenye dri sumber2 di internet bkan dcipte oleh ak!! kmungkinan fkta ini betul @ salah..ak pon xtau..hehe


ok..kalau korang nak tau korea ..mmg tkenal dgan pmbedahan plastik ni.. boleh ibaratkan umpame tukar gaye rmbot ngan tukar fesyen baju jek..ha...hebat x??..lgipon kat sane mmg rmai doktor pkar bdah plastik...hehe.. skrang ni mmg da ramai artis yg mngaku diorg buat bdah plastik tpi ade jugak x ngaku..hehe


                                                      ss501



                                                                       park min young
pelakon cite sungkyunkwan scandal dan glory jane....
SNSD





psal snsd ni ak x sure la..sbab ade org ckap diorg x buat pon ..tpi rmai ckap mmg buat..kalau xbuat pon seohyun dan yoona..tu la org ckap kalau da cntik mmg rmai org minat smpaikan x kisah da die tu cntik asli ke cntik plastik..hehe

UEE..after school

nie...xtaula pulak..sape ni...



rmai lagi sbnarnye....mcam yoon eun hye,bOA,..korang kalau nak tau lbih bnyak..rajin2 kan la jari anda mnekan ppan kekunci di laptop..heehe..ak pon da letih sbab rmai sgat..







                     
                                                   

                                                           
                                 



                                                           

Monday, December 05, 2011

kisah silam Super Junior imnida!!

pra- debut suju..

2001....mule2 sm ade buat audition pertame di luar korea kat beijing,china...lebih 3000 org msok..tpi dlam rmai2 yg msok, hangeng telah dpilih...pde tahun ni gak.. yesung dpilih dgan bntuan seoul casting system.. sungmin dan donghae pulak mnjadi trainee stelah mnang ptandingan Best Outward Appearance.. ptandingan ni d'anjurkan oleh sm ..


2002...heechul,ki bum dan kangin direkrut kat los angeles...


2003...siwon direkrut di depan skolah tingginye mse tu umor die 16 thun...


2004..ryeowook dpilih lpas mnang the Chin Chin Youth Festival singing cmpetition..shindong pon tpilih jugak pde thun ni..


2005...kyuhyun pulak diambik lpas mnang tmpat ke-3 dlam Chin Chin Youth Festival singing competiton..


2006..henry tpilih mase S.M. Entertainment Global Auditions di Toronto, Ontario.. zhoumi pulak direkrut lpas mnang hdiah utame online SM UCC Star Audition...


  x lame slpas TVXQ debut mase 2003,cerite psal akn wjudnye satu lgi boy band oleh sm bnyak dgembar- gemburkan..2005, tuan sm ni cnfirmkan mmg akan ade boyband tu..asalnye bkan super junior tapi The Gateway to Stardom of Asia..lpas tu, die ckap ahli2 boyband ni dpilih atas keistimewaan msing2 mcam blakon, mgacare, dj radio dan model...ttibe, mncol pulak nme baru untok boyband ni O.V.E.R... Obey the Voice for Each Rhythm..tpi bile dbincgkan smule..sm letak la name diorg ni sbgai Junior...Lpas diorg buat showcase, org rmai beri name Super Junior sbab diorg ni masing2 ade bkat yg tsendiri..akhirnye, mncol lah name yg sbnar Super Junior 05..the first generation of Super Junior,,nak tau sbab ap first generation sbab ikutkan sm nk tukar ahli bile umor da mningkat naik spaye ahli super junior sntiase junior..tpi skrang xtau la diorg ikot konsep tu jugak ke??
Super Junior 05 buat pre-debut kat Mnet ..trikhnye september 11, 2005...


lebih kurang mcam tu la..sejarahnye super junior ni..ok,, skrang ak nk ltak gmbar lak...ikotkan ak nk cite semue psal suju ni..tpi letih la pulak..yela kalau nak cite nti pnjg sgat sbab diorg byak sub group mcam KRY, T, M, HAPPY..haa..tgok tu da bnyak da pcahan die..xpela ak stop kat sini je ..ok!! anyong!!

donghae....ak pling minat yg ni la..sbab.. mke die pleasure sgat...hehe

ni pulak wallpaper tbaru suju untok ....'bwara mr.simple, simple,simple,simple....

siwon...jdi model untok SPAO.. tmpat beli-belah high standard kat korea..

kyuhyun..pling mude dlam suju...ye!! kyuhyun bukan hyun bin laa... haaha, mmg rmai idol laki pkai bju secret garden ni.....

lee teuk...dgarnye, ahli suju kgmaran org mlaysia..lee teuk..hihi..  as a leader....

ryeowook..ak suke sgat suare die best..lgi2 nyanyi lgu ballad untok ost spy myeongwol.. best!!



     


Friday, December 02, 2011

dari tamparuli ke seoul...

nak tau sape nie??? nanti ak kenalkan..
Pada mulanya dia menghantar videonya melalui email sebagai tiket ‘mencuba nasib’ kemudian dia telah dipanggil untuk ujibakat di Seoul, dengan tajaan penuh tambang kapal terbang dan hotel untuk penginapan sepanjang ujibakat seterusnya.
Ternyata, percubaan Didi Moo tidak sia-sia setelah dia berjaya di pusingan kelayakan pertama. Didi bukan sahaja membawa nama Malaysia ke industri nyanyian antarabangsa, tetapi juga membawa nama Sabah ke negara yang terkenal dengan muzik K-Pop itu.
Video Didi Moo ketika ujibakat di Korea kini boleh didapati di dalam Youtube, dan kini telah mendapat perhatian beberapa individu di Facebook kerana mereka bangga dengan penampilan Didi Moo memakai baju tradisi Dusun ketika audition tersebut.
Part paling best dalam video tersebut apabila dia disuruh menari Sumazau di hadapan 3 orang pengadil. Dan ya, tentunya dengan suara Didi Moo yang sememangnya unik dan serak-serak basah tu, dia berjaya ke pusingan seterusnya.
Didi Moo yang ditemani oleh kakak sulungnya ketika itu pulang ke Sabah dengan senyuman dan harapan yang lebih besar menanti ujibakat seterusnya.
Namun, ada tugas yang lebih besar, di mana Didi Moo telah mendaftar di UMS dalam bidang muzik. Dalam masa yang sama, menteri pelancongan, kebudayaan dan alam sekitar Datuk Masidi Manjun telah tertarik dengan usaha Didi Moo yang mengikuti pertandingan nyanyian bertaraf antarabangsa dan membawa nama Sabah ke Korea, salah satu negara yang menyumbang kepada industri pelancongan negeri ini.
Didi Moo menerima sumbangan berupa wang daripada kementerian. Walaupun jumlahnya tidaklah seberapa, namun cukuplah untuk anak gadis berumur 20 tahun tersebut membuat persiapan sebelum ke audition seterusnya.
Pada 25 September, Didi Moo terbang ke Korea buat kali ke-dua tanpa ditemani oleh sesiapa.
Pada mulanya, Didi Moo kata emaknya akan menemani tetapi oleh kerana kekangan kerja, maka Didi Moo membawa bakat dan hasratnya ke Korea seorang diri. Dia mengucapkan terima kasih kepada Datuk Masidi kerana telah memaklumkan pejabat Lembaga Pelancongan Sabah di Korea untuk membantu apa yang perlu, termasuk menjemput Didi Moo di airport. At least, adalah tempat mengadu kan.. Hehehehe.
Setelah menghadap pengadil untuk kali ke dua, ternyata nasib Didi Moo tidak berterusan setelah dia tidak dipilih untuk ke peringkat seterusnya.
Ketika pertemuan dengan Didi Moo selepas dia pulang dari ujibakat ke dua, Didi Moo menceritakan kenapa dia tidak terpilih “Diorang cakap sebutan Korea saya nda betul. Itu merupakan penyebab mengapa saya tidak terpilih” katanya.
Namun melihat dengan jelas riak muka Didi Moo yang puas dan gembira dengan pencapaiannya. Syabas Didi Moo kerana sampai ke tahap tersebut.
Didi Moo merupakan salah seorang ahli kumpulan vokal Jade Sister di mana dia selalu menyanyi bersama tiga lagi adik beradiknya. MBC Star Audition Season 2 di Korea tersebut merupakan pengalamannya yang pertama menyanyi tanpa dua orang kakak dan seorang adiknya.
Kini, Didi Moo sedang meneruskan pelajarannya di UMS dalam bidang muzik. Dia akan terus menyanyi dan mungkin akan mengikuti uji bakat lagi, tapi kali ini dia mahu bersama Jade Sister.


saksikanlah video ni...!! best jugak suare die!! tpi ni audition untok psingan 1.. die bwak 2 lgu.. 'hot chocolate' , lgu yg dpetik dri album 'jade sister' dan 'bubble pop' nyanyian  hyun a tpi dlam versinye sndiri..nmpaknye, didi dah bktikan yg ade rkyat mlaysia bbakat!! hehe

Wednesday, November 30, 2011

trouble maker?? ape pulak ni?

mesti korang ttanye-tanyekan..ape pulak trouble maker ni??? sperti yg korang sngke smemangnye ade kaitan dgan kpop..btol! ak bgi 10/10 untok korang..sblom tu, ak nak cite cket la psal diri ak,mgkin da ade yg tau.. ikotkan ak ni mmg..mmg..mmg...ANTI- KOREA!xtau la nape mmg ANTI GILER-2..tpi semue tu berubah mse bulan 5 tahun lpas..slepas cik laila hanim salman start nynyi lgu "SORRY SORRY" ..ak xpaham satu habok pon die nyanyi..ttibe cik seluar biru pon nynyi same..bru la ak tau yg tu rupenye lgu korea..xtau la ttibe tbukak sgat pintu hati ak untok terime KOREA..hihi..lawaknye la bile teringat semule..smpaikan ckgu sains suroh buat eksperimen psal magnet ,, ak sibok dgan "sorry,sorry.naega,naega,micheo-2"haha...smpaikan tros nak blaja sebutan KOREA dgan betol..start saat itula..ak mngalami KOREAN FEVER-hehe..


Abis da psal tu..kmbali kpde TROUBLE MAKER...aku percaye, korang rmaikan tgok mnet music awards kat tv8 mlam tdi..prasan x, time kump. beast pforme lgu ' fiction' yg best tu..heehe..kan time tgah2 psembhan tu ade sorang pompuan and sorang laki mnari ala2 'style twilight new moon~~ versi bella-edward'konon hebat sgat mnari tu..( ok,mmg salut la diorg mnari)..tpi kan tarian tu agak-2 kurang sopan la.. mgkin la ak jek kot rase mcam tu..tpi cik shimmery shinee pon setuju ngan ak jugak..kamsahamnida shimmery shinee!!hehe.. prasan x lame2 nie pnyanyi2 korea makin nk ikot org barat laa..xdela kite ni (ok,aku la)hihi suke korea nie sbab diorg ni ade adat,, nmpakla ade nilai hormat dlam bdaye diorg..tpi lame2 nie, lbih-2 lgi artis pompuan,, amboi!! kalau pkaian tu xyah ckapla,,kalau seluar pndek tu da thap nmpak####..mlas nk ckap..pham-2 la..hihi mgkinla ni strategi untok tmbat hati rkyat kat europe..sbab org europe kan..tgokla  artis die gone..hehe.. ak pon xde la nk ngutok lebih2..ak nie DIE-HARD-FAN KPOP ni....tpi tu lah ade mse , kite mstilah bjage-jage jugek takot-2 tleka...jdi, kite kene la pndai2 gak pilih lgu2 korea ni..kalau da tajok ' demon' ke 'lucifer' x perlu la minat ke nyanyi ke..hihi


tapi, kalau lgu yg kite tau mksod and rse happy-2 ..xpela..hehe...bgi akula, artis lelaki punye pkaian bkan main tutop lgi..mmg full da la smart pulak tu..dgan tarian..makin cairla hati..hehe..cume lirik-2 lagu tu takot bwak mksod yg kureng ...yela, zman skrang, mcam-2 boleh jdikan..ni pon sbgai "CAUTION!!" untok diri ak .. takot ak ni terobses ..hehe..ak nak post satu video ni..korang tgok..pastu, korang tau la nape ak tulis mcam-2 kat ats tu..ak pon bace la komen-2 org psal video ni..die tulis "why korea turns like this?"

nak tau x sape dlam video ni?? ni la hyun a(4 minute) dan hyun seung (beast).. diorg la duo bkumpulan baru yg dbentok oleh cube entrtainment... huh!! nsib baik, bukan gi kwang ngan yoseob..hehe..

Tuesday, November 22, 2011

wah!!! konsert kpop dtg mlaysia lgi!!

berite pnas..brite pnas..!!! haa.. ak nk wawarkn kat semue pminat kpop yg mgkin telupe, x prasan or buat2 x ingat.. ari jmaat ni 25 nov 2011........adlah...hari...pling gmbire..kpde smue.. pminat .. 2pm...sbab diorg dtg mlaysia.. knsert hands up asi tour..wah!! kpde pminat yg da btgkus-lmus nk dptkan tket..msti x sabo2 kan nk dtg sdium mrdeka jmaat nie..bestnye korang!!! nti tlg smpaikan ' anyong haseyo' ak kat 6 oppa ensem tu..haha.. nickhun, taecyeon, junho, junsu , chansung dan wooyoung.. smoge oppa gmbire dpt dtg mlaysia.. jgn ckap xtau wjudnye mlaysia dlam dnie ni dah.. yela mmcm jay park..ade pulak ckap die x pnah tau wjudnye mlaysia dlam dnie nie..eh!! sorry cket.. pnyela fofularnye ngare yg tsergam indah dgan pndudok bbilang bngse nie..jay park xtau..haha.. x blaja geografi kot..haha.. sbot psal sbjek geografi..hii..ak mmg minat gler sbjek nie...ttibe interframe pulak..okay2..lpekan psal jaypark...

poster untuk konsert ni,, 1st in malaysia...
ak nak la sgat tgok knsert kpop... tpi xtau la bile... ak arap2 ar tcapai.. ak sbnornye dah plan da dgan cik shimmery shinee, cik minwoo narsha, cik laila hanim salman, cik syaf evans, cik langit cerah dan cik elil ehan nk kmpol duit pegi tgok knsert kpop..haha.. ye la kne plan awal2 sbab hrgenye ssgat la bpatutan..hehe.. kalo tros nk peginye almat smpai kat kaunter tiket..dgor jek hrge. bpusing blakang blik..da la pnat2 brator..xkan gitu kan..jdinye kne la mrncg dri awal..ape2pon sape yg dpat pegi knsert nie gne la sbaik mgkin..hihi.. xde la mksod ak hyati pformance diorg.. ye la..kalo bnyak mnjerit jek..rgila tiket byor mhal2..suarenye xdgor pon..nmpk trian jek..x ckop pulak pckagenye..hihi

wah..smart !!! latest fesyen pulak tu..(ye2 jek ak tau)
okla..smpai sini jek...2pm!! fighting!!! hah...bestnye kalo dpat nmpak jek( xyah jmpe) nmpak jek face-to-face nickhun..cket x best..hihi..mcam impian cinderella nk lpas dripd mok tiri yg jhat jek..haha..mksodnye kalo dpat tu'mcm bulan jtoh ke ribe' la tu..bye2

ommo~~~ cutenye bile nickhun wink..hhehe



Tuesday, November 15, 2011

ape???? nickhun berlakon dalam ouran high school host club the movie??

ade cite hot nie..... nickhun 2pm akan blakon dlam movie tkenal kat jepun.. tjoknye ouran high school club host...sbnarnye cite nie dripde koleksi manga.. ak da tgok drama ni.... lawak thap x ingat punye,, enjoy tgok.tu baru drama..ak rase movie lgi best..hiihitak sabo tggu movie version punye..lagi2 ade nickhun oppa..ak ni da la kipas-susah-mati nickhun....dowajuseyo!!!.msti gmpak kan!!! nti nickhun jdi abang kpd pelajar baru kat ouran high school dlam movie nie nti...moh!! ak pkenalkan cite nie kpade sape2 ygxpenah tau wjudnye cite jepun nie...
ommo!!! hensemnye nickhun wlaupun guest je...

cover untuk manga
cover drama live action
movie ni akan tyang mase 17 mac thun dpan.. saborla kite mnunggunye yek..hihi..msti best kan.. semue plakon yg same cume ..tmbah nickhun nie jadi lawrence abg kpde Shinoda Mariko , AKB48... ala group yg ade 48 org tu..hihi..famous ngat kat jepun..korea pon boley laa...kononnye, shinoda,ataupun michelle nme die dlam movie nie bru dtg dri singapure ..dtg ke jepun untuk belajar.. lawrence(nickhun) sorang presiden dlam satu organisasi kat asia nie la..mmg pkaian die dlam nie smart la..org keje besor..hihi.. ak nk kongsi trailer untok movie nie..ade la x smpai bape saat gambo nickhun tpi xley nk post tros kat sini.. nk search tekan nie k.. 111114 Ouran-Nickhun..kat utube tau.. zaman utube kan skrang...
lawrence dan michelle..hihi
ok...same2 la kite nantikan ek..terutamenye kipas-susah-mati nickhun..hihi



Monday, November 14, 2011

greyson chance!!!!


sape x kenal dgan dgan budak nie??? greyson chance...bintang tbaru youtube..baru2 nie die ade nuat psembahan kat aim 2011..weih!!! bukan calang2 org,, pnye glamour..da pon buat kmunculan kat mlaysia.. walaupon ak xdpt tgok tpi mmg syok giler aim kali nie... yg pling best budak ni bduet ngan najwa latif.. ok la tu same2 bintang youtube kan.. best la diorang duet lagu paparazi.. yg fofularkan oleh lady gaga..haha.. yg mnariknye.. diorg nyanyi dlam rntak yg lbih melodius gitu..best!!! suare diorg best..mnarik.. xdpat ar dinafikan khebatan 2 org bintg youtube nie.. btuahnye la najwa latif dpat duet ngan greyson nie...da la comel!!!
nie video kat aim 2011..
enjoy the video hah!!!!best!! kolaborasi yg bgitu mnarik!!! thumbs up for najwa latif and greyson chance....
comel lah!!!

good luck untok najwa latif...ak sokong die sbaba sebaye ngan aku lah...hihi harap die tkenal di seluroh dunie.. bgi gmpak cke industri muzik mlaysia kat sluroh dunie... good job!!!
NAJWA LATIF
jgan lupe dgarkan lagu greyson chance..waiting outside the lines!!!



Saturday, October 29, 2011

kisah cinta ??? korea dan malaysia???

kalau ssape mule2 bce post ak nie..mmg akan ckap yg aku nie prasan lebih..sbab mgkin korang ingat aku akan buat cite tntg kisah cinte aku ngan org korea satu hari nti..hihi,,, aminnnn.....mane la tau rezeki aku... dpt smbung blajar kat korea dan tros dpat pakwe kat sane..haha.. angan2 kak jenin....hihi.. tpi skrang ape yg ak nk cite.. satu love story yg xpenah dan jrg2 blaku dlam satu abad nie tau.. yela pcintaan antare gadis melayu dn jejake korea.. ingat x dlam lgu yg osman hamzah nyanyi 'sape bilang gadis melayu x menawan' hihi....mmg betol tu.. ak setuju!sape yg suke tgok info kat channel kbs world mmg pnah tnampak rncgan'chitchat with beautiful ladies or misuda'...hehe...ak letak cket die pnye gambar...


sophia suraya ridza abduh... time kbs talk show misuda
sbenarnye sophia da sertai talk show ni 2 tahun... dan tahun akhir die d korea pde 2009... die blajar kat sane 5 tahun stgah dlam bdang engineering rsenye.....ceritenye mcam nie...adela satu lelaki korea ni die pminat setie program nie.. die sntiase tgok program nie.. tpi biasela ade jgak epsod sophia nie xde sbab blajar kan jdi mse tu lelaki ni x tgok program tu bile sophia xde..huh! mmg pminat si sophia nie btul kan..

nie la jang dong ock.. lelaki yg minat sophia  tu...
x jelas sgat la nti ak ltak video... die dtg dgan 'gentle'nye untuk mlamar sophia..pde mlenye x sape mnyangke bhawe org yg dsukainye sophia..ye la sophia nie org islam...x seksi.. x same bdaye dgan die..rupenye dong ock x kisah sebab mmg die da jtoh hati kat sophia pndg pertame die nmpak sophia dlam rncgan tu...
tgok video ni dan rsekan betape seronoknye kalau jdi sophia..ommo!!
yg pling best psal kisah cinte sophia dan dong ock nie..endingnye la.. diorg keluar dting mse salji pulak tu.. best!!dan ape yg pnting mmg sophia da ckap tros trg die sbgai muslim mmg x boley minum alkohol.. dan dong ock terime krane yg pling pnting die mmg da tgkap cintan ngan sophia nie..hihi.. wah!!! bestnye... rsenye hbungan diorg msih kekal lgi..tpi xtau la skrang sbab nie pon da 2 thun blalu.. tpi ak hrap still on lgi la.. ya allah!! bestnye kalau satu ari nti ak pon dpat pluang mcm sophia nie!!!! best!
peace!

gambar diorg mase first date... wah!! romantiknye!!
kebanyakan panel untok misuda nie akan tros tinggal kat korea..keje la kat sane.. jdi pelakon ke model.. tpi tabik la kat sophia sbab die balik jugak ke mlaysia wlaupun mmg die da jdi selebriti kat korea... wah!! sbab ade wrtawan temu rmah sophia dan sophia ckap die akan balik jugak ke mlaysia sbab sophia syang kat mlaysia wlaupun sedih untok tinggalkn korea..mmgla bnyak kngan mnis kat sane..yg pnting sophia nie mmg fasih ckap korea..kene contohi ni!! smpai sini jela..post aku...hihi..selamat tinggal!!


linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...