Sunday, August 26, 2012


hello mellow marshmellow, dah lama tak bersua muka..ok! tak nak cite panjang..aku nak perkenalkan korang dengan satu drama terbaru korea yang ditayangkan di channel SBS..hehe SBS yang siaran utama running man tu, memang dah ramai orang tersangkut dengan running man atau RM ni.. sampaikan abang aku yang tak minat langsung korea tu dah tau banyak pada aku tentang dunia KPOP .. mane tak terkejutnya aku..itulah penangan RM yang dah selalu meniti di bibir rakyat Malaysia tak kira lapisan umur dan bangsa ni..

ooppss!! jauhnya dah menyimpang ...kembali semula ke pangkal jalan , drama tu bertajuk ~~ TO THE BEAUTIFUL YOU ~~ or FOR YOU IN FULL BLOSSOM..haa, tajuk dah nampak menarik kan, sebenarnya drama ni HANA KIMI versi KOREA..nak nampak menarik ubah la tajuk kan..






tengok pelakon pon dah sakit darah tinggi nak tengok kan.. cast utama dalam drama ni tak lain tak bukan ..oppa aku~~ hehe perasan tak... CHOI MINHO..ala rapper group idol SHINEE.. heroin pulak SULLI f(x)..yang glamour dengan lagu baru ELECTRIC SHOCK..nak tengok search jer kat enjin carian YOUTUBE ye..sekarang ni klip video di hujung jari anda jer..hehe

kalau nak info lebih lanjut tentang drama ni ..klik link ni http://en.wikipedia.org/wiki/To_The_Beautiful_You

antara scene menarik dalam drama ni.. aku kongsi sikit ..




bile free..boleh la merajinkan diri ke link-link di bawah untuk tengok drama-drama asia yang korang suke tak kisahla jepun ke korea ke taiwan..haha..macam promo carta A-POP @ ERA dah..
http://www.mysoju.com/
http://www.dramacrazy.net/
http://www.epdrama.com/



Monday, August 06, 2012

Dejavu d' Summer


HELLO MELLO MARSHMELLOW!! yang penting tagline tak boley tinggal..ape khabar my fellows??? macammane puase u guys?? hrapnye dberkati-NYA..okey...this is  my last post sblom pulang to' home sweet home'..hehe, ikhlas ke aku ni??..tapi sekarang aku nak bawa korang ke satu drama yg aku rase kbanyakan org tau la..mybe ade yg tak tau ... first of all, tgok promo poster ni..

Inilah promo poster
DEJAVU DI KINABALU..
Perasan tak?? inilah drama yg dtayangkan dalam slot akasia, tak silap aku bulan lepas...drama ni dbintangi tiz zakyah( ala yang comel, cntik ni), akashah dan nazim othman(haha, yg ni mmg digilai my friend, shimmery shinee)hehe....sbenarnye, aku tak sempat pon nak tengok sgat tapi bile aku tengok running man( cite kjar2 kgilaan org melayu dri ngare KPOP)..adelah sorang guest minggu tu, Son Ye Jin..aku pon nak ambik tau la psal diri die sikit2,cari punye cari..punye cari,,hah!kau ..jumpe satu drama (SUMMER SCENT) , aku tak penah tengok (yelah, zaman kcik2 dulu tak berkecimpung lagi dlam kpop2 ni)..mlas nak pnjang cite tgok promo poster ni...

wah, hero Song Seung Heon lah!! omo!!! my princess mariiii 
nak bace sinopsiss...mari sini!hehehe...

Yoo Min-Woo's (Song Seung-heon) first love was Seo Eun-Hye (Shin Ae). However, Eun-Hye gets into a car accident and dies. Without Yoo Min-Woo's knowledge, her parents decide to donate her organs. Shim Hye-Weon, (Son Ye-jin) has suffered from a fatal heart disease ever since childhood. Miraculously, she finds that she will be obtaining a heart from a donor, the deceased Seo Eun-Hye.
Suffering from the pain of losing Eun-Hye in an accident, Min-Woo goes to Italy to study, with the memories of Eun-Hye still lingering in his heart. When he returns to Korea, fate takes a turn and brings Hye-Weon and Min-Woo together. When the two first meet at the airport, Hye-Weon's heart (Eun-Hye's heart), oddly beats faster when she is around Min-Woo.
Park Jeong-Jae (Ryu Jin) is Hye-Weon's fiancee. Jeong-Jae's sister, Park Jeong-Ah (Han Ji Hye) meets Min-Woo in Italy and falls for him. Hye-Weon doesn't know why or what she feels when she's with Min-Woo. Min-Woo feels guilt towards Eun-Hye, because his feeling of love are stirred once again as he keeps being around Hye-Weon.
Through coincidence, Min-Woo ends up being hired as the Art Director for Jeong-Jae's project "Summer Scent" and Hye-Weon as their florist. Hiding their prior encounter in the forest, they awkwardly greet each other as if they'd never met. During the project, their fondness deepens, and Min-Woo begins to 'recognise' similarities between Eun-Hye and Hye-Weon. Hye-Weon, on the other hand, believes it to be fate that her heart beats faster whenever Min-Woo is near. Their fondness for each other soon triggers Jeong-Ah's and shortly thereafter, Jeong-Jae's suspicions. Jeong-Jae, however, chooses to turn a blind eye as he deeply loves Hye-Weon. It is then Hye-Weon's turn to be confused as to whether her feelings for Min-Woo are true, and as a result, decides to leave Min-Woo, trying to cover up her feelings of guilt towards Jeong-Jae and Jeong-Ah. She returns to Jeong-Jae's side. nak info lagi.....sini..http://en.wikipedia.org/wiki/Summer_Scent

perasan tak..same jek ngan cite dejavu tu tpi intro die pnutup untuk summer scent ..yang lain tu mmg copy paste..hehe..aku tak kisah pon..cume teruje?? bile dah dpat info yg menarik ni..mnarik sgat ke?? boleh la..hehe
song seung heon

aqasha

son ye jin

tiz zakyah

ryujin

nazim othman
ehh...kalau mcam ni..nampak mcam pelakon malaysia lagi menarik lah..hah! tgok tiz tu lagi cantik pde son ye jin..betul kan???, jadi sebenarnye malaysia pon mempunyai artis yang boleh dipromosikan di peringkat antarabngse you all! hehe...mcam jugak atlet2 kite, mesti ramai sedih kan chong wei tak dapat nak penuhi impian sbgai 'OLIMPIC'S GOLD MEDALIST' tapi takpe beliau dah lakukan yang terbaik' devavavoom okkkkkayyyyy!!' Tahniah!
nak promo sikit bgi sape yg tlepas cite dejavu @ kinabalu ni dtanglah ke

hah..tv3..boley lah ambik saye jadi warge anda ye! dah promo ni..heehe













Saturday, June 09, 2012

check this out!!


## alamak!! holiday is over!!!##
hallo! melo! marsmellow!! hehe...hari ni aku nak kngsi pasal satu lgi dstinasi percutian yg terbaik dari ladang! kalau tak percaye tgok ni!!




wow!!! terujekan??? mstilah cantik,, nak tau lokasi tmpat yg bak syurga bunga ni, agak-agak??? kalau nak tau lokasi terletak di negare klahiran pmain bola sepak DIRK KUYT iaitu BELANDA, ade org pggil HOLLAND, ade pggil NETHERLAND..tpi same jer mksodnye..kalau nak tau, holland psukan kgemaran aku untk mnang EURO 2012..hehe..nk kcikkan lgi skop HOLLAND ni, lokasi yg lbih terperinci ialah LISSE..aku hrap satu hari nti aku akn dpt mnjejakkan kaki ke LISSE ni!! seronoknye!! tak dapat pegi KOREA pon takpe lah..hehe..hmpir 90 % tmpat ni didiami bunga-bungaan yg sgar..name jolokan lokasi indah ni...jeng jeng jeng...PARADISE OF FLOWER @ TULIP BEST FIELD...hehe... nak tau, welcome road pon dah dikelilingi dgan bunga tulip tau!! memang skrang ni, semue plancong dah btalkan tiket untk terbang ke PARIS, COPENHAGEN, STUTTGART ke LISSE ni!! hebatkan!!hehe

aku akan tmbahkan lgi keinginan korang untk pergi ke LISSE dengan....



yg ni pndangan dari atas pulak..mcam karpet kan..!! hebatnye ciptaan ALLAH S.W.T!!



 okey!! untuk sekarang..habislah coretan saye..kite jumpe lain  kali..bye!!



Wednesday, March 14, 2012

whoooahhh!!! IM JAEBUM!!!


wah!!! dah lame aku tak update entri..kini aku kembali...pminat2 k-drama tegar msti tgh 'DREAM HIGH 2" feverkan??? betul tak??? ke aku sorang je ni???hehe..tak kisah laa kan..sebenarnye, ak dah jatuh hati thap gaban kat hero dlam cite ni iaitu IM JAEBUM atau JB!! Tolong!!! minat2 sangat!!tak tau knape??? 


eh2...sori2..salah gambar...ni psukan kgemaran ak!! ni time diorang mnang piale carling!! huhu..best!!

jaebum!!!! my love!!
hehe..ni la die..kalo ikotkan hati 50 ke ats gmbar die ak nak letak...hehe..kalau nak tau umor die ni stahun je tue pde ak..18 thun, kalau kat msia ni bru pas spm..ha..nk dpat result dah pon..hehe..die ni bru debut!
tpi lakonan die mntap!! bgi ak la..hehe...tarian die xyah komen pape la..mmg da best!!! cube tgok ni!!

haha..betul tak??? smart kan..

dulu ak tak kongsi minat ngan sape..tapi sekarang ..hehe..ramai dah kawan2 ak minat die..hehe.. ak dah
pkenalkan si jb ni kat kwan2.. ramai dah ttawan ngan jb..tpi sblum tu ak dah peasan jgan curi jb..haaha... berie tak??? haha.. xdela gurau2 mnje jek..hehe..biarla jb jdi idol ak yg terakhir..haha..pelik??? ade secret sebaliknye..hehe..tapi hati ini saje yg tahu..haha...sjak bile aku pndai bmadah ni???? sejak masok pntun kot..haha  jadi, sekarang ni korang better watch dream high 2!!!hehe bak kate org putih la..hehe..kalau melayu aku sarankn korang tgok la cite ni!!hehe....tak rugi tau...boleh mlepaskan tkanan...kite kan same2 'under pressure; skrang ni..hehe..ok la, selamat tinggal!!



IM JAE BUM!!!!!hehe

sedikit rujukan...
kat KBS 391...isnin dan selase pkol 9.04 malam
ulangan isnin dan selase pkol 2.13 ptg..heehe




Monday, February 06, 2012


cleansing cream- brown eyed girlshttp://fififairunfuyoo.blogspot.com/p/lagu-kegemaranku.html

apa, apa dachyeobeorin mami manhi manhi
oh my honey, honey, baby eotteoke haeya hajyo
onjongil michin deusi nolgo waseon jiteun hwajangeul jiujyo
ireondago da ichyeojilkkayo
cham motnagedo banjjeum jiwojyeo beorin du bore
banjjeum jiwojyeo beorin nae ipsul wie heullin nunmuri keullenjingkeurime nogayo
jeongmal waeyo, waeyo, waejyo eonni i kkaman bami saedorok
geu nyeoseok hana jiwonaeji motago
waeyo, waeyo, waejyo eonni nae geomge beonjin nunmullo
motnae ijeotdamyeo ugyeodaeneun mal ijen bye, bye
na eotteokhajyo, eonni ijen jamdeulgo sipeunde
nae mameun jakku geu nyeoseokhante dallyeoganeyo
eojjeojyo, eonni na idaeron an doel geotman gata
butakhae, ttak hanjanman nawa masyeojullaeyo butakhae eonni
Have you ever been in love?
Have you ever really loved?
sarang, namdeureun neomu swiwo
hajiman naegen jiwojiji annneun munsin gata, tto janeul biwo
oneureun nawa jeongmal sagwijadeon meotjin namjado isseotjyo geunde jakku geu nyeoseogi boyeo
motnagedo geu jaril ttwichyeo nawatjyo jeongmal motnagedo eojjeol su eobseotjyo
yeppeun hwajangi museun soyong innayo
jeongmal waeyo, waeyo, waejyo eonni
(geureon nyeoseok ttawi hanareul yeotae itji motaetgo musimhan gieok jeopyeone modu jiwo
geu aineun imi nareul ijeun geot gatdago)
waeyo, waeyo, waejyo eonni nae geomge beonjin nunmullo motnae ijeotdamyeo ugyeodaeneun mal ijenbye, bye
waeyo, waeyo, waeyo
eotteokhajyo, eonni ijen jamdeulgo sipeunde
nae mameun jakku geu nyeoseokhante dallyeoganeyo
eojjeojyo, eonni na idaeron an doel geotman gata butakhae, ttak hanjanman nawa masyeojullaeyo
butakhae eonni nahago patireul haeyo ajik nan nae hwajangeul jiugin sirheo butakhae, eonni
apa, apa dachyeobeorin mami manhi, manhi
oh my honey, honey, baby eotteoke haeya hajyo
apa, apa dachyeobeorin mami manhi, manhi
oh my honey, honey, baby eotteoke haeya hajyo

Sunday, January 22, 2012

knape???? kalau xde cite-cite???



saye ingin mnjadi seorang doktor!!!
APE???????

saye ingin mnjadi seorang cikgu!!!!

APE????

saye ingin mnjadi seorang jurutera...!!

APE???

emmm.... tapi kalo ak,,,, ko nak jdi ape??????

emmmmm........(pndg kiri pndg kanan) emmmmm...( dan akhirnye?????) mnjwab... xtau....(hehe)

salah ke???? mnjadi org yg xtau ape mse dpan nye??? slah ke??? org tu xtau thun dpan pde waktu , detik dan ketike ini die buat ap??? hehe.. xde la... cume kkdg pelik kan.. pelik untok org mcam ak... prinsip ak???? nk tau??? JUST FOLLOW MY FLOW..kdg2 ak mncube jdi org lain yg punye trget tnggi dlam khidupan, of course scare x lgsong..ini akn mjdi pmbkar smgat kan.. tpi ak??? ini la kkurangan ak.. ak mncube tpi x bdaye.. but how??? hehe..mollla molla molla.. ak pon x tau..cume ap yg ade dlam kotak minda ak( tttibe trbit sbab tgah rush nak abiskan sutera dlam slimut) hehe

mgkin xde sape boley explain kat ak...tpi btol ke, org yg xde cite2, x boleh maju dlam hidop???? hehe.. xpe lah... yg pnting, hati mule lege sbab da post dlam blog.. saye sayanggggggggg blog saye!!!!

APE?????????

haha..jgan salah anggap lak.. sbnarnye ( APE?????????) adlah tagline shiro dlam mhraje lwak  bru nie..hehehe...






Sunday, January 01, 2012

kate-kate akhirku...


   " dont cry cry,
    its okay if u not skinny baby
    just dont be lazy girl
    the boys jgan lyan
    try to be mrs simple
    kjayaan psti be mine..hehe "

wah, nmpaknye da msok 2012!!! alolo~~~syg 2011..hehe..nmpknye tinggl laa sgale pkare yg ak da amlkan slame ni..#GOODBYE GAMES GOODBYE#.. #GOODBYE KPOP GOODBYE#. #GOODBYE KDRAMA GOODBYE#..hehe...ok2..ak tpakse gak ckap #GOODBYE OPPA GOODBYE# EH,, x rase best ke ayt tu..knape la miss a x ambik ayat ak ni buat tajok lagu diorang..haha..sbot pasal #GOODBYE OPPA GOODBYE# mmg slamat tinggl laa..mgkin aktiviti kpop ak akn dkurgkan..yela thun dpan kan spm! jap2, thun dpan????eh2..ape pulak,, thun ni la kan !! hehe...nk tnjok sikit oppa ak..yg syg sgat ak nk tinggal..jom tgok!! hehe...

DONGHAE

GONG CHAN

RYEOWOOK

WOOHYUN

SIWON

KYUHYUN
 hehe.. ak tau ade yg akan ckap mcm ni bile bace ayat ak yg ni..
                            
.nk tnjok sikit oppa ak..yg syg sgat ak nk tinggal..jom tgok!!
mmg ayat ni akn mcetoskn kntversi..hehe..sebab ap??? sebab...ade org akn ckap" ekeleh, niza ni bajet la syg oppa, syg oppa..ko ingat die minat sgat ko????..." reaksi trosnye.."ko syg ngat die, angan2 nk kawin laki korea konon, ala~~fikirla sikit kan semue da tau kalau nk pilih suami mstiyg kuat iman, brulah jdi ketue kuarge!"


sbnarnye..ak da muak la dgan org yg reaksi mcam nie..semue ni bkan ak jek alami, rmai lagi gdis2 yg snasib ngan ak nie..sori la, kalau ade kaum adam yg terbace entri ak ni kan..ak bkan tjukan kat diorg..ade gak la gdis2 yg x suke kpop ni ckap mcm tu..pmbtulan! sbnarnye kami yg minat kpop ni bkan smstinye nak kawin ngan oppa ni! bkan smstinye nk jdi kan die boyfriend..cume saje2 jek..alaa~~ samela dgan org yg minat bollywood, hollywoodkan...ak mlas nk bgi cntoh sape yg dminati sgat tu..ak cume nk pbetulkan keadaan...


satu lgi, kalau nak tau antare kbaikan apbile kite ade oppa yg kite suke..hidop kite akn lbih bsinar, gmbire.. bkan tu jek..kite juge akn dpt satu smngat..entah dri mane..yg boleh buat kite bsunggh dlam mlakukan ssuatu pkare yg pnting dlam hidop kite..sbab kite ak tfikir bgaimane sushnye khidupan diorg sblom jdi artis..blatih 3,4.5,6 thun.. da jdi artis bkn tros glamour..mcm2 kne hdapi.. ade tpakse krbankan mase dgan kawan2, kluarge dan plajaran.. tpi tu semue xyah la kite ikot kan.. yg pnting kite dpt serapkan smngat tu dlam hidop kite yg bjuang dlam blaja nie..hehe, scare x lgsong, jdi rajin nk study kan!! hehe


study kne sikit2, lame2 jdi bkit, mcam blaja mnari gak, bkan tros pndaikan, 3-6 thun bru pndai mnari btol! tnjok bnyak step skaligus tros pndai ikot..same jugak ngan blaja ni..agaknye sbb tu org x bgi blaja 'last minute' ..hehe

  akhir kate# semue ni ak saje tulis, xde niat nk skitkan hati ssiape#hehe same2 la kite renungkan..
semoge kite semue dpt mncpai kjayaan dlm hidop kite!! amin~~

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...